Langeveen 1 – SVV ’91 1 (1-4)

Vandaag speelde Langeveen zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op het zonovergoten sportpark in Langeveen was SVV uit Enschede de tegenstander.
Na een goede voorbereiding met wisselende resultaten in de oefenwedstrijden, keken de mannen van trainer Jacob Posthuma vol goede moed uit naar het duel in de 5e klasse. Er werd afgetrapt om 14:00 uur. Beide ploegen begonnen enthousiast en met veel aanvallende intenties aan de wedstrijd. Langeveen creƫerde enkele goede kansen en stelde de doelman van SVV meerdere malen op de proef. SVV had ondanks veelvuldig balbezit meer moeite om gevaarlijk te worden. Een poging van de spits werd vlak voor de lijn weggewerkt door de verdediging van Langeveen. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. In de rust werden er bij Langeveen slechts een aantal kleine tactische wijzigen doorgevoerd, het gaf in de eerste helft namelijk nauwelijks iets weg en kwam zelf tot meerdere goede kansen.

Na de rust ging het voor Langeveen echter een stuk minder. SVV begon erg fel aan de tweede helft en zette Langeveen onder druk. Langeveen werd aan de linkerkant simpel op snelheid verrast, SVV speelde het vervolgens eenvoudig uit en kwam op een 0-1 voorsprong. Nog geen drie minuten later scoorde SVV op vrijwel identieke wijze de 0-2. Weer enkele ogenblikken later maakte een strafschop voor SVV het drama voor Langeveen compleet; 0-3. Een knappe goal van Wessel Waaijer bracht de spanning na ruim een uur spelen nog enigszins terug in de wedstrijd. Mede door slordig spel in balbezit kwam Langeveen echter niet tot een goed slotoffensief. Een kwartier voor tijd zorgde SVV met een vierde doelpunt voor de definitieve beslissing. Hiermee werd de eindstand bepaald op 1-4.

Uiteindelijk een teleurstellende middag voor Langeveen 1. Na een goed eerste helft gaf het in de tweede helft te de goals te gemakkelijk weg. Dit zal volgende week een stuk beter moeten, dan staat een uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek op het programma.