Bornerbroek 1 – VV Langeveen 1 (1-4)

Vandaag gingen de heren van Langeveen 1 op bezoek bij Bornerbroek. Een tweestrijd die de laatste jaren mooie duels opleverde met veel doelpunten en wisselende resultaten. Beide ploegen verloren hun 1e competiewedstrijd en waren dus gebrand om vandaag 3 punten te pakken.

Het begin was vooral aftasten. De bal werd aan beide kanten rond getikt op een drassig en moeilijk bespeelbaar veld met lang gras. De meeste druk kwam na een minuut of 10 van Bornerbroek met in de 16e minuut een gigantische mogelijkheid voor hen maar de aanvaller wist op één of andere manier de bal via de paal naast te werken. Snel daarna viel de goal aan de andere kant. Een afgemeten voorzet van Diewe Oude Nijhuis werd door Mart Leus kiezelhard in de kruising gekopt. Direct daarna kwam Langeveen weer gevaarlijk opzetten, Martijn Lescher schoot tegen een verdediger aan, kreeg de bal terug en wilde opnieuw uithalen maar werd op dat moment door 3 man onderuit gehaald. Een zuivere penalty waar de scheidsrechter anders over dacht. Amper 5 minuten later was het raak aan de andere kant. Een afgeslagen bal viel buiten de 16 en de nummer 9 schoot de bal onhoudbaar hard laag in de hoek. Langeveen liet zich niet van de wijs brengen en in de 34e minuut werd een vrije trap van Niels-Erik Nijkamp bij de 2e paal, wederom door Mart Leus, via onderkant lat in het doel geschoten. Vlak voor rust kreeg Bornerbroek een nieuwe tik, een steekpass van Wessel Waaijer werd meegenomen door Mart Leus die vervolgens koel de 1-3 langs de keeper schoot en daarmee zijn hattrick completeerde.

In de 2e helft gebeurde er een stuk minder dan in de 1e helft. Dat kwam vooral doordat Langeveen de verdediging gesloten hield en er aan beide kanten weinig kansen waren te noteren. In de 71e minuut vond Langeveen het wel welletjes en bracht het aan alle twijfels een einde. Een fijn passje werd afgeleverd op de opstomende rechtsback. Niels-Erik twijfelde niet en schoot de bal vanaf 25 meter laag in de linker onderhoek. De wedstrijd was op dat moment dus beslist en werd verder rustig uitgevoetbald tot het eindsignaal.

Een goede 1-4 overwinning dus van Langeveen. Volgende week staat de lastige thuiswedstrijd tegen Heracles op het programma. Na de oorwassing van vorig jaar heeft Langeveen dan iets goed te maken.