VV Langeveen verzorgt opleiding Basismodule JVTC (JeugdVoetbalTrainerCoach)

Sinds het seizoen 2016-2017 verzorgt de KNVB de opleiding basismodule JVTC (JeugdVoetbalTrainerCoach) op locatie. Een opleiding die 4 of 5 bijeenkomsten betreft en gericht zijn op het (verder) ontwikkelen van competenties van vrijwillig of startend (voetbaltechnisch) kader (trainers/coaches). De competenties komen voort uit de 3 werkgebieden van de trainer/coach, namelijk trainen, coachen en begeleiden van jeugdspelers.

Deze 4 of 5 bijeenkomsten duren ieder 3 uur en worden bij de VV Langeveen verzorgd, mits voldoende deelname. Elke bijeenkomst bestaat uit een praktisch gedeelte (wedstrijd of training) en een voor- /nabespreking van de praktijk. Deelname is vanaf 15 jaar en de opleiding zal in het seizoen 2018-2019 worden gehouden.

Mogelijke onderwerpen die tijdens de basismodule aan bod komen zijn;

  • wie ben ik, wat kan ik en waar kan ik me verder in ontwikkelen
  • wat is voetballen??
  • de structuur van voetballen (aanvallen,┬á omschakelen en verdedigen) als kapstok om het voetballen tijdens wedstrijden en trainingen leerbaar te maken
  • het begeleiden en coachen van voetballers tijdens wedstrijden
  • het begeleiden en coachen van voetballers tijdens trainingen (voorbereiden, organiseren en aanpassen trainingsvorm)

Het goed doorstaan van deze opleiding levert een certificaat op.

Ben jij geïnteresseerd om jezelf te ontwikkelen op voetbaltechnisch gebied, geef je dan op voor deze opleiding. Deelname voor leden van VV Langeveen is geheel gratis. Opgeven kan middels een email aan ttskamphuis@gmail.com.

loading