Langeveen JO13-1 ongeslagen kampioen

Afgelopen woensdag 20 december werd alsnog de afgelaste wedstrijd tegen DKB JO13-1 gespeeld. Aangezien de KNVB zelf geen inhaalprogramma vaststelde moest  tegenstander DKB vriendelijk verzocht wordt om voor deze laatste wedstrijd naar het verre Langeveen te komen. Gelukkig wilde DKB hieraan meewerken omdat ook zij van mening waren dat dergelijke wedstrijden gewoon gespeeld moeten worden.

Dat DKB niet voor de lol naar Langeveen kwam bleek wel uit het verloop van de wedstrijd, want vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wout Schonewille boden ze hevig weerstand en waren ze eigenlijk de bovenliggende partij. Langeveen ging dan wel de rust in met een 1 – 0  voorsprong maar het had ook zomaar 1 – 2 of 1 – 3 kunnen staan. Na een motiverende speech in de kleedkamer begon het team wel wat beter aan de wedstrijd en kwam het redelijk vlot op een 2 – 0 voorsprong, maar vanaf de aftrap had DKB eigenlijk de 2 – 1 alweer moeten scoren. Nadat op prachtige wijze door een ziedend afstandsschot de 3 – 0 op het scorebord kwam was het verzet van DKB gebroken en konden de Langeveners uitlopen naar een 6 – 0 overwinning.

Na afloop van de wedstrijd werd er dan ook een mooi kampioensfeest in het jeugdhonk gevierd waarbij de jongens een kampioensstandaard kregen overhandigd door vice-voorzitter Jan Mensen en natuurlijk de gebruikelijke patat en bijbehorende frikandel kregen aangeboden door shirtsponsor Autobedrijf Tijhuis.

Het team kan na de winterstop aan de bak in de 2e klasse.

 

loading