(oefen) Langeveen 1 – DES 2 (7-0)

Na de eerste bekerwedstrijd stond vanavond het eerste oefenduel voor VV Langeveen op de agenda. De tegenstander van vanavond was DES 2 uit Nijverdal. Er werd om 20:00 afgetrapt op Sportpark ‘t Schreuder in Langeveen.

De wedstrijd onder leiding van Jan Steggink, oud-trainer van VV-Langeveen, begon afwisselend. Er werd vanuit de kant van Langeveen goed aangevallen door van achter uit op te bouwen. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Langeveen. Toch kreeg DES een aantal gelegenheden om de bal achter keeper Thijs Averes te schuiven. Al met al een wisselende eerste helft.

In de tweede helft werd er het een en ander geschoven binnen het elftal van Jacob Posthuma. DES kreeg in de eerste vijf minuten een aantal grote kansen, maar wederom was Thijs Averes weer goed bij de les. In de 51e minuut werd er een vrije trap genomen. De keeper liet de bal vrij gemakkelijk los waardoor Wessel Waaijer na goed inlopen in kon schieten, 1-0. Niet veel later werd er vanaf de zijkant op de goal geschoten. Ook hier zag de keeper er niet heel goed uit en kwam uiteindelijk de 2-0 in de kluts tot stand. Ditmaal werd er gescoord door Simon Schröder. Langeveen had het scoren te pakken en ging hier rustig mee door. In de 60e minuut kwam Simon Schröder één op één met de doelman en schoof er keurig langsheen. Na de 3-0 verliep het makkelijk voor Langeveen. De 4-0 van Stan Mensen was in de 63e minuut daarom ook een feit. Een goed schot in de hoek buiten bereik van de keeper. De 5-0 in de 70e minuut van Simon Schröder werd vanuit een goede pass van achteruit afgewerkt. In de 75e en 85e minuut werden de 6-0 en 7-0 er nog ingeschoten door Maric Gijsbers die twee keer weg werd gestuurd door Wessel Waaijer en één op één niet faalde.

Een prima avond voor VV Langeveen. Het team van trainer Jacob Posthuma maakt zich op voor de bekerwedstrijd tegen VV Lettele 1, uitkomend in de 4e klasse G. De wedstrijd is om 14:00 op Sportpark ‘t Schreuder.