(beker) SDOL 1 – Langeveen 1 (1-1)

Deze zondag stond voor VV Langeveen een uitwedstrijd tegen SDOL op het programma. Na een goede oefenwedstrijd werd nu gestreden om de punten in de beker. Om klokslag 2 uur werd er afgetrapt op het met zonovergoten sportcomplex in Luttenberg.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In het eerst halfuur werden beide ploegen dan ook nauwelijks gevaarlijk. Totdat Wessel Waaijer de keeper van SDOL verraste met een gewaagde volley vanuit de middencirkel. De keeper die te ver voor zijn doel stond kwam echter met de schrik vrij omdat de bal over het doel stuiterde. Enkele corners en afstandsschoten zorgden vervolgens nog voor doelgevaar aan beide kanten. Doelpunten vielen er in de eerste helft echter niet, ruststand 0-0.

In de rust spraken de mannen van Jacob Posthuma af om de verdediging van SDOL wat eerder onder druk te zetten. In de 66e minuut zette Mart Leus VV Langeveen op voorsprong. Hij maakte zichzelf goed vrij tussen de twee centrale verdedigers en werkte de bal beheerst in het doel. Enkele minuten later stuurde diezelfde Mart Leus de razendsnelle Simon Schröder met een goede steekpass op het doel af. De keeper kwam echter vliegensvlug zijn doel uit en bracht knap redding. Lange tijd leek VV Langeveen de overwinning te pakken. In slotfase kwam SDOL echter op gelijke hoogte uit een corner. De laatste minuten ging SDOL nog vol voor de winst maar Thijs Averes tikte een geplaatst schot uit de kruising met een fraaie zweefduik. Langeveen kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit maar slaagde er niet om de bal tegen de touwen te krijgen. De wedstrijd eindigde in 1-1 gelijkspel. Een degelijk resultaat waarop Langeveen verder kan bouwen gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

loading