Langeveen E2 Twents Zaalvoetbalkampioen!

Zaterdag 7 februari (de dag van de carnavalsoptocht) mocht het team afreizen naar de Diekmanhallen in Enschede om daar te spelen om het Twents Zaalvoetbalkampioenschap. Tijdens de voorronde in Almelo werden onder andere TVC ’28, Stevo en de Tukkers verslagen. Nu moesten we in een poule van 4 strijden tegen Wilhelminaschool, Bentelo en Sparta Enschede.

De 1e wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 4 – 2 tegen Wilhelminaschool. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op een 2 – 0 voorsprong maar door een onnodige tegentreffer kreeg de tegenstander nog heel even hoop. Snel daarop volgden de 3e en 4e treffer waardoor de wedstrijd gespeeld was. De 2e tegentreffer was jammer want het doelsaldo zou wel eens beslissend kunnen worden omdat Sparta Enschede haar 1e wedstrijd met 3 – 1 won.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Bentelo. Ook in deze wedstrijd waren we sterker dan onze tegenstander ondanks een ietwat moeizaam begin. Gedurende de wedstrijd kwamen we op een terechte 2 – 0 voorsprong maar door wederom een ongelukkig doelpunt maakten we het ons nog onnodig lastig. Met wat kansjes over een weer was de uitslag overigens terecht. Onze concurrent Sparta E. won ook met 2 -1. We hadden dus aan een punt genoeg in de finale.

De finale begonnen we sterk en we waren ook met name in het begin de betere. Vrij snel kwamen we op een 1 – 0 voorsprong en hadden we kansen op meer. Kat in het bakkie dachten we. Maar Sparta begon toch steeds meer aan te dringen want ze moesten winnen en ze scoorden uiteindelijk nog de 1 -1. Nu werd het echt spannend, wat ook aan onze jongens te merken was. Na wat kansen over en weer bleef het uiteindelijk 1 – 1 en waren we de terechte kampioen met een mooie beker als resultaat én de titel Twents Zaalvoetbalkampioen in onze klasse.

Bij terugkomst in Langeveen was de carnavalsoptocht nog in volle gang en hebben we gelukig ook nog een deel van de optocht kunnen zien. Toen met z’n allen naar de feesttent om carnaval te vieren én voor de huldiging op het podium. Dat duurde en duurde maar (vooral voor enkele jongens). Uiteindelijk was het dan zover en werden de spelers een voor een aangekondigd door DJ Erik en gehuldigd voor een publiek van meer dan 1000 man.

Al met al een belevenis om niet snel te vergeten.

e2-kampioen