Langeveen JO15-1 ongeslagen kampioen in 2e klasse

De uitslagen in de bekerpoule waarin men nipt werd uitgeschakeld door Hengelo JO15-1 waren al een kleine voorbode van de eventuele potentie van het team.

De eerste wedstrijd van de competitie, thuis tegen de Zweef JO15-1, was gelijk een goede graadmeter voor de echte mogelijkheden en aangezien deze wedstrijd relatief gemakkelijk met 3 – 1 werd gewonnen werden de ambities uitgesproken om te proberen bij de eerste 3 te eindigen. Wedstrijd na wedstrijd werden de tegenstanders meestal vrij eenvoudig aan de zege kar gebonden en drong langzaam het besef door dat men toch echt moest gaan denken aan een eventueel kampioenschap. En dat in een klasse waarin men alleen maar tegen geselecteerde  JO15 teams speelde van clubs die kunnen putten uit een groot reservoir terwijl de Langeveners het dit seizoen moesten doen met “maar”  14 jongens en ook nog eens van zeer verschillend voetbalniveau.

Zaterdag 24 november werd naaste concurrent Deto ook aan de zegekar gebonden en was men op dat moment al officieus kampioen met nog 2 wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong op de concurrentie en ook nog eens veruit het beste doelsaldo. De overwinning in daarop volgende uitwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart betekende het officiële kampioenschap maar kader en spelers besloten vooraf al het echte feest pas te gaan vieren na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op de terugweg vanuit Dedemsvaart werd nog wel een bezoekje gebracht aan de Mac in Hardenberg.

De laatste wedstrijd speelde men thuis tegen HHC JO15-2 die op dat moment op de 2e plaats stonden. Dat team werd met 2-1 verslagen. Daarna kon het feest los barsten, werd een kampioensfoto samen met shirtsponsor HOH gemaakt, kregen de spelers en het kader een hele mooie kampioensstandaard aangeboden welke beschikbaar werd gesteld door Krola Lasbedrijf en had trainer/coach Nick Lohuis voor iedere speler een mooi woordje klaar bij het overhandigen. Vervolgens de gebruikelijke rondrit door het dorp en de traditionele patat en frikadellen werden aangeboden door shirtsponsor HOH.

Als klap op de vuurpijl werd het kampioensfeest verder gevierd bij Kartplaza te Nijverdal waar fanatiek werd gelasergamed en gebowld. Kortom een onvergetelijke dag voor het team en kader.

Op bijgaande foto zie u het team met op de eerste rij van links naar rechts Martijn Oude Nijeweme, Ramon Lohuis, Stijn Broekman, Ties Bekhuis, Bart Oude Oosterik, Niels Niemeijer, Stein Klokkers, Chris van de Wal, Thijs Waaijer, Lars Oosterik en Thijs Olimulder. Op de achterste rij ziet u van links naar rechts Maurice Leus (vlagger), Marc Waaijer (trainer), Mart Leus (trainer), Hans Oude Hendriksman (shirtsponsor), Bart Oude Hendriksman, Thijn Paus, Ties  Mensen, Nick Lohuis (trainer/ coach) en Manfred Paus (trainer/coach).

loading