Wedstrijdverslag AVC Heracles 1 – Langeveen 1

Langeveen wint verdiend van zwak AVC Heracles

Na een mooi feest bij Nobbenhuis vorige week, stond voor de mannen van Langeveen de moeilijke uit wedstrijd tegen AVC Heracles op het programma.

De Langeveners gingen door waar het tegen VC Fleringen gebleven was, dat was namelijk de persoonlijke duels winnen. In de eerste 10 minuten gebeurde er niet veel, het was de afwachtende houding van Langeveen tegen een ploeg die moeite had met de opbouw. In de 15e minuut werd, uit een onderschepping, Mart Leus bereikt en die zette goed voor. Ons watervlugge kindje Simon Schröder schoot jammer genoeg tegen de paal. Ook vlak daarna glipte Simon goed langs de back, echter hij kon geen schot op goal lanceren. In de 30e minuut was het dan eindelijk de 0-1. Simon speelde de rechtback uit, vervolgens legde de centrale verdediger Simon neer in het strafschopgebied. Dit resulteerde in een duidelijke penalty. Wessel Waaijer bleef rustig en liet de keeper de verkeerde kant opduiken. Een ogenblik later had Roy van de Aast de 0-2 op de schoen, oog in oog met de keeper schoot Roy onrustig tegen de doelman aan. Ruststand 0-1.

In de tweede helft gingen de Heraclieden iets opportunistische spelen. De eerste wapenfeit was echter pas na 60 minuten spelen. Een vrije trap werd door Thijs Averes simpel gevangen. De thuisploeg probeerde het wel maar kon geen opening vinden in de goed spelende verdediging van Langeveen. Vlak daarna viel de verdiende 0-2. Roy slingerde de bal vanaf de rechterkant goed voor, onze spits Mart Leus kopte de bal hard tegen de touwen. In de resterende minuten gebeurde er weinig, elke speler van VV Langeveen was gebrand om de 3 punten mee naar Langeveen te nemen. Als Langeveen effectiever was geweest dan kon de score nog verder oplopen. Een smet op de wedstrijd was toch wel de ernstige blessure bij de keeper van de Heraclieden. In overleg met beide aanvoerders werd besloten om de wedstrijd te beindigen. Er waren ook nog maar enkele minuten te spelen.

Kortom een dik verdiende overwinning van de mannen van Jacob Posthuma. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Phenix op het programma. De bal zal om 14:00 gaan rollen.

loading