Langeveen 1 wint de eerste bekerwedstrijd uit bij Balkbrug 1

Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd, onder leiding van de nieuwe trainer Tom Veldscholten, op het programma voor het vlaggenschip van VV Langeveen.

Vol goede moed reisde Langeveen 1 af richting het hoge noorden. Daar werd om 14 uur afgetrapt tegen DC Balkbrug, dat uitkomt in de 4e klasse D.

Na het eerste fluitsignaal was het Balkbrug dat de bal had en Langeveen 1 speelde compact om van daaruit de controle over de wedstrijd te grijpen. Van de Langeveense kant werd er geduldig van achteruit opgebouwd om uiteindelijk één van de snelle spitsen vrij te spelen. Dit resulteerde niet in de gewenste scoringsmogelijkheden. Langeveen 1 was in de eerste helft enkele keren gevaarlijk vanuit standaard situaties. Hieruit ontstonden twee discutabele momenten waar de scheidsrechter de bal op de stip had kunnen of wel moeten leggen. Er werd met een 0-0 stand gerust.

Langeveen 1 begon sterk aan de tweede helft. In de 50e minuut zette Rolf Snijders de brommer aan en met volle snelheid passeerde hij twee verdedigers. Rolf Snijders wist Simon Schröder te bereiken die de bal koelbloedig binnenschoof, 0-1. Niet veel later zette Simon Schröder het centrale duo van Balkbrug goed onder druk en hij wist de bal te veroveren. Bij zijn voorzet die hierop volgde werd Simon onreglementair aan de grond gewerkt. De scheidsrechter floot voor een strafschop. Aanvoerder Wessel Waaijer ging vol vertrouwen achter de bal staan en schoot de bal strak in het netje.

Het was nu zaak voor Langeveen 1 om het doel schoon te houden en de wedstrijd volwassen uit te voetballen. Na 75 minuten was er de eerste kans voor Balkbrug. Een kopbal van de spits werd gepareerd door de Langeveense doelman.

In de 90e minuut zorgde Simon Schröder voor het slotakkoord. Na goed voorbereidend werk van Jelmer Waaijer werd Simon Schröder de diepte in gestuurd en die wist op zijn beurt te scoren door de bal over de doelman te chippen. Niet veel later klonk het eindsignaal waardoor Langeveen 1 met een verdiende 0-3 overwinning huiswaarts gaat.

Zondag 8 september staat voor Langeveen 1 de volgende bekerwedstrijd op het programma. Dan is Vilsteren om 14 uur de tegenstander op sportpark ’t Schröder.

loading