Langeveen 1 wint de eerste thuiswedstrijd met ruime cijfers!

Zondag 1 oktober stond de wedstrijd VV Langeveen – Phenix op het programma. Na de moeizame overwinning vorige week op bezoek bij Vosta, was het voor de mannen van Bernhard Wegdam zaak om opnieuw de drie punten binnen te harken. Om 14:00 werd er afgetrapt op het zonovergoten sportpark ‘t Schreuder.

Onder aanvoering van een ontketende Thijs Olimulder begon Langeveen goed aan de wedstrijd. Hij passeerde zijn directe tegenstanders alsof ze er niet stonden en flitste er zowel binnendoor als buitenom keer op keer langs. Het begaan van overtredingen leek voor Phenix de enige manier om hem vandaag af te stoppen. Na tien minuten spelen resulteerde een van deze overtredingen in een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied. Deze vrijetrap werd feilloos binnengeschoten door Nick Lohuis, waardoor Langeveen zijn verdiende voorsprong te pakken had. Niet veel later zette Thijs opnieuw een geslaagde dribbel in, hij omspeelde in zijn eentje zo’n beetje de hele vijandige defensie en rondde vervolgens koeltjes af: 2-0. In de 22e minuut zette Thijs Olimulder op aangeven van Diewe Oude Nijhuis ook de 3-0 op het scorebord. Het massaal toegestroomde en luid aanwezige publiek werd uitstekend vermaakt, Langeveen veroverde de bal telkens snel en creëerde een hoop goed uitgespeeld kansen. Tien minuten voor de rust werkte Diewe als een echte spits beheerst af nadat hij op de punt van de zestien in balbezit was gekomen. Wessel Waaijer bepaalde vervolgens met een geplaatst schot de ruststand op 5-0.

Na rust ging Langeveen vrolijk verder waar het voor rust was gebleven. Na nog geen vijf minuten in de tweede helft scoorde Stein Klokkers zijn eerste treffer voor Langeveen 1 door een voorzet van Thijs Olimulder bij de tweede paal goed af te ronden. Langeveen produceerde in het restant van de wedstijd enkele schitterende aanvallen, onder andere Tom Rekers en invaller Cas Kuipers testten de keeper van Phenix met gevaarlijke doelpogingen. Met behulp van de paal en lat voorkwam deze echter dat Langeveen de dubbele cijfers haalde. Bovendien werden goals van Diewe en Thijs nog afgekeurd wegens twijfelachtige buitenspelmomenten. Daardoor bleef het bij een score van 6-0. Hoewel Langeveen nog verder had kunnen uitlopen, mag het zeer tevreden zijn met het resultaat en het vertoonde spel.

Volgende week is VV Langeveen een weekend vrij gepland, een week later staat de uitwedstrijd tegen Diepenheim op het programma. Een lastige pot waarbij een balletje wel of niet over de lijn zomaar weer eens het verschil kan maken tussen winst en verlies.

loading